Wonen en Patrimonium

Brand -en diefstalverzekering Brand -en diefstalverzekering

Uw woning of uw appartement is een kostbare investering. Als goede huisvader doet u er alles aan om te vermijden dat uw bezit wordt beschadigd. Maar alles voorzien is niet mogelijk.

Wat indien er door een kortsluiting brand uitbreekt, uw woning of appartement beschadigd wordt door storm, blikseminslag, een lek in de waterleiding, er ingebroken wordt... Deze oorzaken hebt u niet in de hand en de schade aan uw gebouw en uw inboedel kan erg hoog oplopen.
Bovendien kan u ongewild ook schade toebrengen aan anderen; een brand die in uw woning begint en overslaat naar uw buurman. In dat geval bent u ook aansprakelijk voor die schade en dan lopen de kosten nog hoger op.

Uw dierbaarste bezittingen verdienen de beste bescherming. Wij bepalen aan de hand van een evaluatierooster de waarde van uw woning en de inhoud zodat hierover geen discussie kan ontstaan bij schade. Waardevolle voorwerpen zoals kunstwerken, juwelen,... kan u extra laten verzekeren, zodat ze verzekerd zijn tegen elke onverwachte beschadiging, verlies of diefstal.

Een diefstal of een homejacking is emotioneel erg zwaar, maar kan tegelijk ook heel wat financiële zorgen met zich meebrengen. Een diefstalverzekering dekt de beschadiging van uw woning + de beschadiging of verdwijning van de inhoud ten gevolge van diefstal of een poging daartoe.

Alle bouwplaatsrisico's Alle bouwplaatsrisico's

Bouwen houdt altijd risico's in. Zolang de werken aan de gang zijn, kan er altijd iets gebeuren waardoor u extra schade lijdt: door hevige wind waait een pas gezette muur om, of de kraan kantelt en komt op het half afgewerkte gebouw terecht, of u ontdekt 's morgens dat de net geleverde pallet mozaïektegels gestolen is...

Het spreekt voor zich dat die schade een extra hap uit uw budget neemt. Daarom is het handig als u voor zulke gevallen bij een verzekeraar terecht kan. Een verzekering bouwplaatsrisico's bewijst dan zijn meerwaarde.