Voertuigen en bijstand

Burgerrechtelijke aansprakelijkheid Burgerrechtelijke aansprakelijkheid

Wie zich in België met een auto of een ander motorrijtuig (bromfiets, moto, quad…) in het verkeer begeeft, is wettelijk verplicht een verzekering burgerrechtelijke aansprakelijkheid af te sluiten.

Deze verzekering verzekert uw aansprakelijkheid tegenover derden, voor zowel lichamelijke als materiële schade die u aanricht met uw verzekerd motorrijtuig.

Rechtsbijstand Rechtsbijstand

Als u het slachtoffer bent van een ongeval, wenst u uiteraard vergoed te worden voor de geleden schade. De wet zegt dat u zelf moet bewijzen welke schade u hebt geleden en wie daarvoor verantwoordelijk was. Dat bewijs leveren, is vaak niet zo eenvoudig en kan handenvol geld kosten. Bovendien lopen ook de juridische kosten soms behoorlijk op.

Een rechtsbijstandverzekering neem de last van uw schouders en zorgt voor een professionele behandeling van uw schadeclaim. Het is dan ook een heel zinvolle aanvulling van uw autoverzekering.

Gedeeltelijke of volledige omnium Gedeeltelijke of volledige omnium

De verplichte autoverzekering dekt bij ongeval nooit de schade aan uw auto. Alleen als u niet in fout bent zal de maatschappij van de tegenpartij de schade aan uw voertuig vergoeden. Maar bij betwisting van de aansprakelijkheid kan dit erg lang duren en bovendien wordt bij totaal verlies slechts de werkelijke waarde terugbetaald.

Een aanrijding, een fikse hagelbui, diefstal van uw wagen of poging tot inbraak, een gebarsten voorruit, vandalisme,... tal van omstandigheden die aanleiding geven tot onverwachte kosten.

Reisbijstand en pechverhelping Reisbijstand en pechverhelping

U bent met vakantie en u wordt ziek of krijgt een ernstig ongeval,... Medische kosten kunnen hoog oplopen in het buitenland.
Nog 100 km verwijderd van uw vakantiebestemming en uw auto doet het plots niet meer…
Na een ernstige panne of een ongeval heeft u dringend een vervangwagen nodig…
Allemaal situaties die u kan missen als kiespijn. Op zo’n momenten is professionele hulp en bijstand zeer welkom.

Een bijstandsverzekering zorgt ervoor dat u in binnen- en buitenland steeds op de beste zorgen en hulp kan rekenen.

Fietsverzekering Fietsverzekering

Elektrische fiets, koersfiets, mountainbike, bakfiets, ligfiets,... Een echte investering in je mobiliteit en gezondheid. Zou je hem nog kunnen missen? Vast niet. Je zorgt dus best dat hij goed verzekerd is. Ook als je onderweg bent met de fiets heb je misschien hulp nodig…